Vesimittaridata virtaamaan -projekti

Taloyhtiöiden vesimaksut määräytyvät lakiuudistuksen jälkeen vesimittarien lukemien perusteella. Miten asuntokohtainen vedenkulutusdata saadaan liikkumaan tehokkaasti?

Vuonna 2018 voimaan tullut EU:n energiatehokkuusdirektiivi edellyttää, että taloyhtiöiden vedenkulutuksen laskutus perustuu asuntokohtaiseen kulutuksen mittaamiseen. Määräyksen mukaan huoneistokohtaiset, etäluettavat vesimittarit ja kulutukseen perustuva laskuttaminen ovat pakollisia uusissa rakennuksissa. Direktiivi koskee myös rakennusluvan määräyksen voimaantulon jälkeen saaneita putkiremontteja.
 
Yrityksillä, joilla on paljon asuinkiinteistöjä, tulee haasteeksi koota vedenkulutusdata useista eri vesimittarijärjestelmistä ja välittää se haluttuihin laskutus-, isännöinti-, huoltokirja- ja muihin järjestelmiin.
 
Tämän haasteen ratkaisee Platform of Trustin Vesimittaridata virtaa -palvelu.
 
Palvelu luodaan nyt meneillään olevassa hankkeessa, joka on käynnistetty yhdessä Raklin kanssa helmikuussa 2021. Hankkeeseen osallistuvat pääsevät päättämään, mitä vesimittarijärjestelmiä tuetaan ensin. Kytkennät näihin järjestelmiin toteutetaan syksyllä 2021. Dataa voi käytännössä hakea erikseen järjestelmistä kuten nytkin, mutta jatkossa se on mahdollista yksinkertaisesti yhden palvelun eli Platform of Trust -alustan kautta harmonisoidussa ja yhdenmukaisessa muodossa.

 

Kenelle?

Niille, joille lakimuutos aiheuttaa tarpeen välittää asuntokohtaista vedenkulutusdataa tehokkaasti (esimerkiksi kiinteistönomistajat, taloyhtiöt, rakennuttajat). 

vesimittaridata

Hankkeessa on mukana mm. seuraavia yrityksiä:

 • Helsingin kaupungin asunnot Oy
 • Lahden Talot
 • LOAS - Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö
 • Sivakka
 • Y-säätiö
Tule mukaan vaikuttamaan siihen, mitä vesimittarijärjestelmiä tuetaan. Katso yhteystiedot alta.

Palvelun voi ottaa käyttöön myös myöhemmin. Palvelun hinta on 350€/kk. 

 

Alkuvaiheessa hankkeessa keskitytään datan välittämiseen laskutusta varten. Palvelua on kuitenkin mahdollista laajentaa muihin tarkoituksiin, kuten vuotovahdit ja energiatehokkuuden optimointi.

Platform of Trust -alustaa voidaan myös yhdistää muuhun dataan, kuten käyttöaste, ja näin saada uusia hyödyntämisalueita. Platform of Trust tukee MyData-mallia, jossa asukkaat voivat itse antaa suostumuksen datan käyttöön ja näin heille voidaan tarjota aidosti asiakaslähtöistä palvelua.

Hankkeessa mukana olevat ovat esittäneet toiveen seuraavien järjestelmien datan välittämisestä Platform of Trustin kautta. Parhaillaan on menossa selvitys näiden järjestelmien kytkemisestä:

 • Digita LoRA
 • Fidelix
 • Fiksuvesi
 • Hydrolink
 • Kamstrup
 • Metec
 • Schneider Electric Struxureware
 • Verto
 • Vesiplus

Tule mukaan!

Haluatko mukaan hankkeeseen vaikuttamaan siihen, mitä vesimittarijärjestelmiä tuetaan?

Ota yhteyttä:

Vesa Ilmarinen
Chief Impact Officer
Platform of Trust/Vastuu Group
040 508 6447
vesa.ilmarinen@oftrust.net

 Haluaisitko, että tarjoamaasi vesimittarijärjestelmää voisi hyödyntää myös Platform of Trustin kautta?

Ota yhteyttä:

Jussi Niilahti
Palvelujohtaja
040 623 3028
jussi.niilahti@oftrust.net

 


platformoftrust-wide-musta_UUSI

Mikä?

Platform of Trustin avulla on mahdollista harmonisoida ja luvittaa dataa sekä laittaa se liikkumaan, mikä alentaa kustannuksia ja nopeuttaa integraatioita. Asiakas päättää itse, missä tieto säilötään, mihin sitä käytetään ja kuka sitä voi hyödyntää.

Lisätietoa >>

 

Holda

Miten?

Tutustu käyttötapauksiimme, jotka ovat esimerkkejä siitä, mihin alustaa voi käyttää ja miten dataa voi hyödyntää paremmin ja tehokkaammin. Esimerkiksi energiankulutuksen ja olosuhdetietojen perusteella kiinteistön kulutusta voidaan optimoida reaaliaikaisesti. 

 

hammock_pixabay_AlexasPhotos

Miksi?

Vie kiinteistönhallinta ja kehittäminen seuraavalle tasolle ja erotu kilpailijoistasi. Kukapa ei haluaisi työskennellä tai asua älykiinteistössä, jossa kaikki asiat on otettu huomioon? Ympäristö, ihmiset ja rakennukset kohtaavat ja tieto niiden välillä liikkuu.

Haluatko kuulla lisää?

Vesa Ilmarinen 150x150

Vesa Ilmarinen

Vesa Ilmarinen toimii Platform of Trustissa Chief Impact Officerina ja hän on perehtynyt erityisesti luottamukseen datan jakamisessa ja hyödyntämisessä. Vesalla on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnan digitalisoinnista eri toimialoilla ja hän on toinen “Digitalisaatio - yritysjohdon käsikirja” -teoksen kirjoittajista.

Datapainotteisen työn vastapainoksi tämä “digihessu” viettää aikaansa luonnossa, urheillen, omakotitalon puuhissa ja kirjallisuuden parissa - erityisesti mielenkiintona historia, joka antaa hyvää perspektiiviä hahmottaa digitalisaation tuomia muutoksia.

040 508 6447
vesa.ilmarinen@oftrust.net

 

 

 

Jussi

Jussi Niilahti

Jussi Niilahti toimii toimii Platform of Trustissa palvelujohtajana. Työssään hän pyrkii yhdistämään Platform of Trustin teknologiset ratkaisut asiakastarpeisiin sekä huomioimaan ulkoisen markkinaympäristön muutokset sekä lyhyellä että pitkällä aikajänteellä.

Jussilla on laaja ja monipuolinen osaaminen sekä kokemus digitalisaatiosta, tiedolla johtamisesta, integraatioista sekä esimerkiksi paikkatiedon hyödyntämisestä osana liiketoiminnan kehittämistä.

Vapaa-aikana Jussi viettää aikaa perheensä kanssa, etsii rasteja metsästä, hiihtää ja säntäilee salibandykentällä sekä urheilee monipuolisesti useiden muiden lajien parissa

040 6233028 
jussi.niilahti@oftrust.net